Ayurveda Center
i Varberg

Aktuella nyheter på Ayurveda Center!

Vandringretreat Österlen

 Vandringsretreat i Haväng på underbara Österlen 23 – 26 april 2019

Vill du följa med oss på vandringsretreat på Österlen i april?

Dag 1: Vi kommer att starta vår lilla resa med lunch vid Ale Stenar, vi går sedan upp till skeppssättningen och där gör vi en meditation tillsammans innan vi åker vidare till Haväng.

Om vi har vackert väder finns det möjlighet att stanna till på Dag Hammarskjölds vackra Backåkra på vägen till Haväng där vi checkar in på vårt vackra boende. (se bild)

Dag 2 och 3: Vi kommer att vandra på den av lederna som passar bäst för gruppen, vi gör pauser där vi ibland mediterar, pratar friskvård och har gruppdiskussioner om livet i största allmänhet medan vi njuter av naturen. Du får ett kompendium med plats för egna reflektioner och mål.

Dag 4: Efter frukost packar vi ihop oss igen och lämnar Haväng men gör ett litet stopp vid Brösarps backar, bara för att där är så vackert.

Priset är 3.000 kr per person och inkluderar boende (del i 4-bäddsrum), material och föreläsningar men inte mat och transportkostnader. Man kan ta med egen mat, kök finns, eller köpa  frukost för ca 95:- per dag på vårt vandrarhem. På kvällarna kan vi åka in till Kivik eller Ravlunda och äta gemensam middag.

Vi har 8 platser och det är platser i 4-bäddsrum, anmälan är bindande och vi vill ha din anmälan senast 15 mars och det är först till kvarn som gäller.Anmälan på info@Ayurvedacenter.nu
eller telefon 0766-115450.

Anna och Lena Nilsson

Vi Tipsar!

Vi tipsar om Brahmi - örten för minnet och sinnet!

Brahmi är en fetbladig ört som vanligen används i ayurvedisk medicin. Den har ett gammalt rykte om att vara en effektiv och kraftfull hjälp för minnet och kampen mot stress.

 

  • Främjar mental skärpa
  • Stimulerar och förbättrar minnet, koncentration och inlärning
  • Adaptogen (hjälper kroppen att anpassa sig till nya eller stressiga situationer)
  • Kan ha bromsande verkan på åldersrelaterade mentala störningar
  • Balanserar stresshormon
  • Antioxidant
  • Främjar normalt blodtryck
  • Minska blodsockerhalten
  • Bra vid andningsbesvär (speciellt som te!)
  • Stödjer leverfunktionen

Föreläsning: 
Ayurveda och årstiderna – Höst och vinter

 Föreläsning om hur vi påverkas av årstiden höst/vinter enligt ayurveda och hur vi optimerar vår hälsa och välbefinnande under denna tid.

Hösten och vintern är Vatas årstid. Det innebär att Vatas energier är högre än annars, och vi kan känna av en förhöjd vata hos oss själva i form av till exempel frusenhet, torr hud, ökad oro och nedstämdhet (höstdeppressionen), huvudvärk, stela muskler och leder och så vidare.
Lär dig mer, samt hur man kan forma sin vardag med rutiner och tips för att hålla din Vata i balans!

4 oktober 2018
kl. 18.15

Anmälan senast den 2/10 via mail till info@ayurvedacenter.nu, eller här

250 kl (inkl. fika och goodiebag till ett värde på över 100 kr) 

Utbilda Dig till Ayurvedisk Hälsorådgivare!

Det finns ett fåtal platser kvar på steg 1 i utbildningen till Ayurvedisk Hälsorådgivare.
Den 15-16 september är det dags för Ayurveda steg 1, ett bra tillfälle för Dig som vill lära Dig mer om Ayurveda för att kunna använda för eget bruk eller i Ditt arbete. Du väljer själv hur många av de 10 stegen Du går, och kan även under tiden/efteråt lära Dig någon eller flera av de Ayurvediska behandlingarna.

Läs mer på www.ayurvedaskolan.se

Anmälan sker till: ayurvedaskolan@live.se eller telefon 0766-115450

Först till anmälan gäller!

Hälsningar// AyurvedaCenter